Biodata Penuh Ayda Jebat 2019

Biodata Ayda Jebat ialah maklumat yang akan admin kongsikan pada hari ini penuh dengan foto profil, facebook, instagram dan twitter Ayda Jebat  dan juga tak tertinggal agama dan siapa nama teman lelaki daripada Ayda Jebat juga nak admin kongsikan kepada korang semua. Buat korang yang sangat meminati Ayda Jebat jangan sampai terlewat maklumat Biodata dan Profile Penuh pelakon kesukaan korang dibawah ni. ( Baca juga : Biodata Penuh Farah Fauzana )

Biodata Penuh Ayda Jebat 2016

Gambar Ayda Jebat memang ramai sangat dicari di internet terutama oleh para peminatnya yang memang sangat mengidolakan pelakon comel yang satu ni. Selain daripada foto juga para peminatnya mencari maklumat nama penuh, apa hobi, tarikh lahir, makanan kegemaran, minuman favorite, filem kegemaran, ketinggian ayda jebat, siapa ayda jebat, latar belakang ayda jebat, drama lakonan ayda jebat, filem lakonan ayda jebat, lagu ayda jebat, pencapaian ayda jebat,  tempat lahir ayda jebat, nama sebenar ayda jebat, biodata rasmi ayda jebat, biodata ringkas ayda jebat, lagu dan penyanyi / band kegemaran, bahkan sampai nombor telefon bimbit daripada Ayda Jebat juga ramai dicari di dunia maya. Untuk itulah saya akan berusaha mengkongsikan sepenuh mungkin Biodata dan Profile Ayda Jebat apa saja yang nak korang ketahui dari pelbagai sumber yang dipercayai.

gambar Ayda Jebat

Profil Ayda Jebat yang nak saya kongsikan dibawah ni akan membuat korang bertambah tahu dan mengenal lebih dalam pelakon kegemaran korang yang memang sangat cantik dan sangat sangat berbakat ini. Kemampuan lakonannya sudah tidak diragukan lagi dengan kejayaannya melakonkan setiap peranan yang beliau mainkan di setiap drama / filem yang Ayda Jebat lakonkan.

Inilah Biodata Penuh Ayda Jebat :

Nama Penuh         : Nur Suhada Binti Jebat
Nama Komersial    : Ayda Jebat
Agama                 : Islam
Tempat lahir         : Merlimau, Melaka
Tarikh lahir           : 17 Mac 1992
Umur                   : 27 tahun (2019)
Tinggi                  : 157 cm
Kerjaya                : Pelakon, Penyanyi, model & Jurucakap produk
Etnik                    : Melayu
Adik Beradik         : Anak Sulung daripada 4 adik beradik
Akademik             : UiTM Shah Alam dalam jurusan Diploma Seni Muzik
Akaun Twitter       : @Ayda_Jebat
Akaun Instagram   : @aydajebat
Akaun Facebook    : facebook.com/aydajebatfanpage

Biodata Profile Ayda Jebat

Tajuk Drama Lakonan Ayda Jebat :

- Peah Gosip
- Tiara
- Sahara
- Epilog Cinta Khirana
- Sepai
- Mira Sofea
- Cinta Kau Dan Aku
- Mujahid
- Harapan
- Geng Zul Teksi
- Aku Ada Wali
- Apam Lemak Manis
- Cintapuccino
- Sleeq & Friends
- Anugerah Terindah
- Ride
- Rindu Awak 200%
- Isteri Separuh Masa
- Cinta Antara Kita
- Suami Sebelah Rumah
- Ratu Dangdut
- Menongkah Kasih
- M. A. I. D
- #AssalamualaikumCinta
- Awak Sangat Nakal

Apabila korang nak cari tahu credit card comparison, best rewards credit card balance transfer, reserve hotel room bookings online, cheapest site to book hotels, book hotels cheap online, fineartprint still life modern painting, famous artists paintings, contemporary artists, watercolor art paintings, bank lending, private banking, open a bank account online, corporate savings bank, retail banking, personal bank account, bank business savings account, life insurance quotes online, international health insurance, car insurance groups, low cost car insurance comparison, cheap motor car insurance, car insurance quotes online, insurance quotes for car, short term cheap vehicle car insurance, compare online car insurance quotes agent, direct best auto car insurance, cheap car insurance quotes for young drivers, international medical insurance, commercial auto insurance, free quote for car insurance, instant new car corporate insurance quote, motor insurance quote vehicle insurance, landlord insurance, car insurers, health insurance plans policies, compare comprehensive car home vehicle insurance quotes, sports car insurance for young drivers, private health insurance, car insurance compare health insurance, cheap auto travel aa car insurance, group life travelers insurance, home motor insurance quotes
buy cheap car auto insurance online quote, life insurance companies agency, business trip travel insurance quote, best car annual travel insurance, business property insurance, medical family catastrophic health insurance providers nak admin kongsikan di lain masa.

Telefilem Lakonan Ayda Jebat :

- Cer Citer Cinta
- Calon Menantu
- Hijabista Kampung
- Anak Dara Mak Wok
- Melodi Sepi
- D'Pantai
- Cinta Hati Suri
- From Hater To Lover
- Lokum Untuk Mama
- Papa Yibbie
- Ini Harta Haji Nana Yang Punya
- Haji Tak Mabrur
- Isteri Separuh Masa Raya
- Rindu Awak 200% Raya
- Diva
- Girlfriend Aku Dari Neraka
- M. A. I. D Pun Nak Raya
- Nawaitu Cinta
- #AssalamualaikumCinta Raya
- Kubur Berdarah
- Sesejuk Coconut Shake

Single Ayda Jebat :

- Cinta Lara duet bersama Kay Khydir
- Beri Aku Waktu duet bersama Afif
- Siapa Diriku
- Sinaran duet bersama Lea Ismail
- Fairytale duet bersama Alvin Chong
- Pencuri Hati

Tajuk Filem Lakonan Ayda Jebat :

- Gila Gila Remaja 2
- Oh Mak Kau! Sara
- Transformers: Age of Extinction
- Pinjamkan Hatiku

Demikianlah artikel saya mengenai Biodata Ayda Jebat Penuh daripada pelbagai sumber yang admin kumpulkan. Semoga dapat memberi manfaat dan pengetahuan baru mengenai pelakon idola korang, buat korang yang masih ingin tahu profile pelakon lainnya sila baca artikel lain di blog ni. Dan sekali lagi terimakasih sudah membaca Profil Ayda Jebat.

Baca juga : Biodata Selena Gomez
Baca juga : Biodata Aiman Tino

Baca Juga :

Biodata Penuh Ayda Jebat 2019 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rusin