Biodata Penuh Mira Filzah 2019

Biodata Mira Filzah ialah maklumat yang akan admin kongsikan pada hari ini penuh dengan foto profil, facebook, instagram dan twitter Mira Filzah  dan juga tak tertinggal agama dan siapa nama teman lelaki daripada Mira Filzah juga nak admin kongsikan kepada korang semua. Buat korang yang sangat meminati Mira Filzah jangan sampai terlewat maklumat Biodata dan Profile Penuh pelakon kesukaan korang dibawah ni. ( Baca juga : Biodata Penuh Janna Nick )

biodata penuh mira filzah 2016

Gambar Mira Filzah memang ramai sangat dicari di internet terutama oleh para peminatnya yang memang sangat mengidolakan pelakon comel yang satu ni. Selain daripada foto juga para peminatnya mencari maklumat nama penuh, apa hobi, tarikh lahir, makanan kegemaran, minuman favorite, filem kegemaran, lagu dan penyanyi / band kegemaran, Mira Filzah sebelum bertudung, Mira filzah wallpaper, mira filzah family, jpj, bahkan sampai nombor telefon bimbit daripada Mira Filzah juga ramai dicari di dunia maya. Untuk itulah saya akan berusaha mengkongsikan sepenuh mungkin Biodata dan Profile Mira Filzah apa saja yang nak korang ketahui dari pelbagai sumber yang dipercayai.

Profil Mira Filzah yang nak saya kongsikan dibawah ni akan membuat korang bertambah tahu dan mengenal lebih dalam pelakon kegemaran korang yang memang sangat cantik dan sangat sangat berbakat ini. Kemampuan lakonannya sudah tidak diragukan lagi dengan kejayaannya melakonkan setiap peranan yang beliau mainkan di setiap drama / filem yang Mira Filzah lakonkan.

Biodata Profile Mira Filzah 2016

profil gambar Mira Filzah 2016

Biodata Mira Filzah Penuh:

Nama Penuh          : Nur Amirah Filzah Binti Badioezaman
Nama Komersial    : Mira Filzah
Tempat lahir          : Ipoh, Perak
Tarikh lahir            : 2 April 1993
Agama                  : Islam
Etnik                     : Melayu
Tinggi                    : 158cm
Akademik              : Perniagaan Antarabangsa di Universiti Teknologi MARA, Shah Alam.
Kerjaya                  : Pelakon, Model, Blogger, Pengacara
Akaun Facebook     : https://www.facebook.com/MFMiraFilzah
Akaun Instagram     :@mfmirafilzah
Akaun Twitter          :@MiraFilzah

Lakonan Drama Televisyen :

- Dunia Lola
- Ketupat Palas Mr. Handsome
- Dahlia
- Eksperimen Cinta
- Cinta Si Wedding Planner
- Meh, Sandar Pada Aku
- Tika Langit Terbuka (Episod 1 : Down Syndrome)

Pengacara :
- Qari Junior
- KL TV (2015)
- Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-29

Telefilem :
- Abang Beduk (2015) - watak sebagai Aishah
- Din Sardin (2015) - watak sebagai Che Ta
- Nasi Dagang Lembu Korban (2015) - watak sebagai Umaira
- Abang Haji (2015) - watak sebagai Intan
- Dia Untukku (2016) -watak sebagai Zahra
- Cili (2016) - (undangan khas)
- Cinta Si Wedding Planner Raya (2016) - watak sebagai Izara Batrisya
- Ustaz Enjin (2016) - watak sebagai Shuhara

Apabila korang nak cari tahu credit card comparison, best rewards credit card balance transfer, reserve hotel room bookings online, cheapest site to book hotels, book hotels cheap online, fineartprint still life modern painting, famous artists paintings, contemporary artists, watercolor art paintings, bank lending, private banking, open a bank account online, corporate savings bank, retail banking, personal bank account, bank business savings account, life insurance quotes online, international health insurance, car insurance groups, low cost car insurance comparison, cheap motor car insurance, car insurance quotes online, insurance quotes for car, short term cheap vehicle car insurance, compare online car insurance quotes agent, direct best auto car insurance, cheap car insurance quotes for young drivers, international medical insurance, commercial auto insurance, free quote for car insurance, instant new car corporate insurance quote, motor insurance quote vehicle insurance, landlord insurance, car insurers, health insurance plans policies, compare comprehensive car home vehicle insurance quotes, sports car insurance for young drivers, private health insurance, car insurance compare health insurance, cheap auto travel aa car insurance, group life travelers insurance, home motor insurance quotes
buy cheap car auto insurance online quote, life insurance companies agency, business trip travel insurance quote, best car annual travel insurance, business property insurance, medical family catastrophic health insurance providers nak admin kongsikan di lain masa.

Demikianlah artikel saya mengenai Biodata Mira Filzah Penuh daripada pelbagai sumber yang admin kumpulkan. Semoga dapat memberi manfaat dan pengetahuan baru mengenai pelakon idola korang, buat korang yang masih ingin tahu profile pelakon lainnya sila baca artikel lain di blog ni. Dan sekali lagi terimakasih sudah membaca Profil Mira Filzah.

Baca juga : Biodata Penuh Kajol
Baca juga : Foto Raline Shah

Baca Juga :

Biodata Penuh Mira Filzah 2019 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rusin