Biodata Penuh Neelofa Mohd Noor 2019

Biodata Neelofa ialah maklumat yang akan admin kongsikan pada hari ini penuh dengan foto profil, facebook, instagram dan twitter Neelofa  dan juga tak tertinggal agama dan siapa nama calon suami daripada Neelofa juga nak admin kongsikan kepada korang semua. Buat korang yang sangat meminati Neelofa jangan sampai terlewat maklumat Biodata dan Profile Penuh pelakon kesukaan korang dibawah ni. Baca juga : Biodata Fattah Amin.

Biodata Penuh Neelofa 2016

Gambar Neelofa memang ramai sangat dicari di internet terutama oleh para peminatnya yang memang sangat mengidolakan pelakon comel yang satu ni. Selain daripada foto juga para peminatnya mencari maklumat nama penuh, apa hobi, tarikh lahir, makanan kegemaran, minuman favorite, filem kegemaran, lagu dan penyanyi / band kegemaran, ayah neelofa, neelofa family, adik beradik neelofa, keluarga neelofa, noor kartini noor mohammed, biodata neelofa dan keluarga, abdul halim khan, biodata neelofa 2018, neelofa perfume, mohd noor neelofa, tasha shilla dedah rahsia neelofa, neelofa tudung, neelofa family, neelofa bertudung, neelofa shawl, neelofa biodata, neelofa berhijab, bahkan sampai nombor telefon bimbit daripada Neelofa juga ramai dicari di dunia maya. Untuk itulah saya akan berusaha mengkongsikan sepenuh mungkin Biodata dan Profile Neelofa apa saja yang nak korang ketahui dari pelbagai sumber yang dipercayai.

Biodata profile Neelofa 2016

gambar Neelofa bertudung 2016

gambar profil Neelofa 2016

gambar Neelofa pelaokn drama suri hati mr pilot

Profil Neelofa yang nak saya kongsikan dibawah ni akan membuat korang bertambah tahu dan mengenal lebih dalam pelakon kegemaran korang yang memang sangat cantik dan sangat sangat berbakat ini. Kemampuan lakonannya sudah tidak diragukan lagi dengan kejayaannya melakonkan setiap peranan yang beliau mainkan di setiap drama / filem yang Neelofa lakonkan.

Apabila korang nak cari tahu credit card comparison, best rewards credit card balance transfer, reserve hotel room bookings online, cheapest site to book hotels, book hotels cheap online, fineartprint still life modern painting, famous artists paintings, contemporary artists, watercolor art paintings, bank lending, private banking, open a bank account online, corporate savings bank, retail banking, personal bank account, bank business savings account, life insurance quotes online, international health insurance, car insurance groups, low cost car insurance comparison, cheap motor car insurance, car insurance quotes online, insurance quotes for car, short term cheap vehicle car insurance, compare online car insurance quotes agent, direct best auto car insurance, cheap car insurance quotes for young drivers, international medical insurance, commercial auto insurance, free quote for car insurance, instant new car corporate insurance quote, motor insurance quote vehicle insurance, landlord insurance, car insurers, health insurance plans policies, compare comprehensive car home vehicle insurance quotes, sports car insurance for young drivers, private health insurance, car insurance compare health insurance, cheap auto travel aa car insurance, group life travelers insurance, home motor insurance quotes
buy cheap car auto insurance online quote, life insurance companies agency, business trip travel insurance quote, best car annual travel insurance, business property insurance, medical family catastrophic health insurance providers nak admin kongsikan di lain masa.

Inilah Biodata Penuh Neelofa :

Nama Penuh          : Noor Neelofa binti Mohd Noor
Nama Popular        : Neelofa, Lofa
Tarikh lahir             : 10 Februari 1989
Asal kelahiran        : Kelantan
Umur                      : 30 tahun (2019)
Kacukan                 : Melayu, Pakistan, Iran
Agama                    : Islam
Tinggi                     : 157 cm
Berat                       : 47 kg
Nama Bapa             : Mohd Noor
Nama Ibu                : Noor Kartini Noor Muhamed
Nama Bapa Tiri       : Abdul Halim Khan
Nama Kakak           : Sara Dinna, Noor Nabila, Noor Nellisa
Nama Adik              : Mohd Aqief
Nama Adik Tiri       : Nur Athisha, Nur Ameera,Mohamed Faliq, Putri Nur Athira
Pendidikan               : Ijazah Sarjana Muda, Perdagangan Antarabangsa & Pemasaran dari Universiti Sunway
Pekerjaan                 : Pelakon, Model, Pengacara, Penulis, Ahli perniagaan, Jurucakap produk
Pencapaian Terbaru : Bintang Paling Popular (ABPBH 2016)
Jenama Tudung        : Neelofa Hijab
Akaun Twitter          : @neelofa
Akaun Instagram     : @neelofa
Akaun Facebook      : http://www.facebook.com/neelofa
Akaun Youtube        : https://www.youtube.com/user/neelofatv

Siri TV Lakonan Neelofa :

- Kasih Najihah
- Jiwa Dan Lara
- Sumpahan Anjasmoro
- Kitab Cinta
- Kau Yang Terindah
- Amukan Pocong
- Tahajjud Cinta
- Syahadat Cinta
- Karoot Komedia X Musim 2
- Suri Hati Mr.Pilot Pelakon Warda Erina Tan Sri Khalid Al-Fattah

Filem Lakonan Neelofa :

- Azura
- Hantu Kapcai
- SAM
- Lemak Kampung Santan
- Faithful
- Dollah Superstar
- Pilot Cafe

Telefilem Lakonan Neelofa :

- Jemmah Kolesterol
- Korban Tak Jadi
- Ijam Non Yankee
- Pusing Beraya
- Cahaya Insaniah
- Dibah Lori
- Tersalah Cinta
- Nyanyian Sakaratul Maut
- Janji Jujur Sepi
- Lukisan Takdir
- Wan Embong

Demikianlah artikel saya mengenai Biodata Neelofa Penuh daripada pelbagai sumber yang admin kumpulkan. Semoga dapat memberi manfaat dan pengetahuan baru mengenai pelakon idola korang, buat korang yang masih ingin tahu profile pelakon lainnya sila baca artikel lain di blog ni. Dan sekali lagi terimakasih sudah membaca Profil Neelofa.

Baca juga : Biodata Nelydia Senrose
Baca juga : Biodata Mia Ahmad

Baca Juga :

Biodata Penuh Neelofa Mohd Noor 2019 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Rusin